loading...
ARADGROUP
علی سیفی بازدید : 59 دوشنبه 10 خرداد 1400 نظرات (0)

اظهارنامه مالیاتی چیست ؟

اظهارنامه مالیاتی فرمی است به منظور اظهار درآمده ، هزینه ها ، دارایی ها ، بدهی ها ، سرمایه ، معافیت ها ، درآمد مشمول مالیات ، بخشودگی مالیاتی و هم چنین اطلاعات هویتی  و مکانی حسب مورد که برای صاحبان مشاغل  و اشخاص حقوقی موضوع قانون مالیات های مستقیم ، برحسب نوع و حجم فعالیت اشخاص مذکور مطابق نمونه هایی که توسط سازمان ، تهیه و اعلام می شود .شرکت حسابداری آراد حساب آماده ارائه خدمات در خصوص تنظیم اظهارنامه مالیاتی در غرب تهران می باشد.

قبل از ارائه توضیحات در خصوص تنظیم اظهارنامه مالیاتی می خواهیم شرح کلی در خصوص مالیات داشته باشیم .

مالیات چیست ؟

مالیات عبارت از وجهی است که بر اساس قوانین آمره به صورت بلاعوض و الزامی از طرف جامعه به دولت پرداخت می شود.

مالیات برای دولت ها درآمد و برای جامعه هزینه محسوب می شود و هدف دولت ها از اخذ مالیات عبارت است از :

  1. تامین بخشی از هزینه های عمومی جامعه
  2. توزیع عادلانه ثروت با پلکانی کردن نرخ های مالیاتی
  3. کنترل واردات و صادرات و تورم و رکود، ادامه مطلب...

 

علی سیفی بازدید : 59 یکشنبه 09 خرداد 1400 نظرات (0)

ضوابط شناسایی درآمد و هزینه در هریک از مبانی نقدی و تعهدی به شرح زیر است:

مبنای نقدی

درآمد: با دریافت وجه نقد شناسایی می شود.

هزینه : با پرداخت وجه نقد شناسایی می شود.

مبنای تعهدی

درآمد: برای شناخت باید دو ضابطه زیر برآورده شود:

  1. تحقق یافتن: مبلغ و زمانبندی درآمد، به طور معقول قابل تعیین باشد، به بیان دیگر، منظور از تحقق وقوع رویدادی است که عدم اطمینان مرتبط با جریان ورودی نقد را کاهش می دهد، بنحوی که شناخت را توجیه می کند.
  2. کسب شدن: فرآیند کسب عایدات کامل یا تقریبا کامل شده باشد. به بیان دیگر ، شرکت تمام تعهدات اقتصادی مرتبط با مبادله را انجام داده باشد و از این رو، هزینه ها (جریان خروجی نقد) قابل تعیین باشد.

هزینه: به محض تحمل شناسایی می شود.

در حسابداری تعهدی، اندازه گیری اثرات خالص جریان نقدی فعالیتهای موجد درآمد مبادلاتی که پی آمد نقدی دارند را ، به جای انتظار تا زمان دریافت وجه آن ، به هنگام وقوع ثبت و گزارش می کنند. درآمد بر مبنای مفهوم تحقق شناسایی و هزینه ها برای تعیین سود، با درآمد ها مقابله می شوند. مبنای تعهدی در مقایسه با مبنای نقدی، معمولا علایم بهتری در رابطه با جریانهای نقدی آتی در اختیار می گذارد، بنابراین اهداف گزارشگری مالی را بهتر برآورده می سازد. لازم به ذکر است که این فرض دوره مالی است که بکارگیری مبنای تعهدی را الزامی می سازد.

فرآیند کسب عایدات و شناسایی درآمد

فرآیند کسب عایدات، فرآیندی مستمر است. درآمد طی این فرآیند که بتدریج به ورودیهای مولد واحد تجاری در قالب مطلوبیت زمانی ، مکانی و شکلی ارزش می افزاید، کسب می شود.

اگرچه کسب عایدات به شکل مستمر صورت می گیرد، اما شناسایی درآمد در یک مبنای مستمر، غیر عملی می باشد. از این رو، می بایست مقطع یا مقاطعی از فرآیند کسب عایدات را برای شناسایی درآمد انتخاب کرد. در این راه، مقاطع گوناگونی وجود دارد که در آنها می توان به شناسایی درآمد اقدام کرد. با توجه به شرایط موجود، درآمد می تواند در خلال تولید ، در مقطع تکمیل تولید (هر چند محصول تولید شده هنوز فروخته نشده باشد)، در مقطع فروش ، و یا درمورد برخی فروشهای نسیه به موازات وصول وجه نقد شناسایی شود. به هر حال در هر یک از مقاطع مذکور که ضوابط شناسایی درآمد (تحقق یافتن و کسب شدن) برآورده شود، می توان درآمد را شناسایی نمود. ادامه مطلب...

 

علی سیفی بازدید : 57 یکشنبه 09 خرداد 1400 نظرات (0)

 

خدمات شرکت حسابداری در غرب تهران شامل چه مواردی می باشد:

ثبت اسناد حسابداری

سند حسابداری چیست ؟

دارایی =بدهی +سرمایه زبان یا معادله اساسی حسابداری می باشد که وقوع رویدادهای مالی هر دو طرف این معادله را تحت تاثیر قرار می دهد بدین معنی که در سیستم یا علم حسابداری اگر دارایی افزایش پیدا کند حتما دارایی دیگری کاهش پیدا میکند و یا بدهی و سرمایه افزایش می یابد .

به عنوان مثال اگر ساختمانی خریداری گردد ، این ساختمان یا از محل موجودی نقد شرکت خریداری شده است و در نتیجه موجودی نقد شرکت کاهش می یابد و اگر خرید به صورت نسیه باشد بدهی افزایش پیدا می کند. به این نحوه حسابداری ، سیستم حسابداری دوبل یا دوطرفه نیز می گویند .

ثبت وقایع و رویدادهای مالی جهت جلوگیری از فراموشی و هم چنین طبقه بندی اطلاعات مالی شرکت ها به صورت دوبل یا دوطرفه را ثبت سند حسابداری می نامند و این اسناد مواد اولیه تهیه گزارشات مالی ، تهیه صورت های مالی جهت اطلاع از وضعیت مالی شرکت ها می باشد.در زیر نمونه ای از سند حسابداری در سیستم سنتی را ملاحظه می نمایید.

ارسال لیست بیمه و مالیات حقوق

لیست بیمه چیست ؟

حق بیمه عبارت از وجوهی است که طبق ماده 2 سازمان تامین اجتماعی جهت استفاده از مزایای آن به سازمان پرداخت می گردد . برخی از این مزایا عبارتند از :

  • حقوق بازنشستگی
  • غرامت دستمزد ایام بیماری
  • کمک هزینه ازدواج
  • مستمری ایام بیکاری
  • انواع بیمه های درمانی

میزان حق بیمه تامین اجتماعی 30% می باشد که از این میزان 23% به عهده کارفرما و 7% به عهده کارمند می باشد .

کارفرمایان بایستی هر ماهه تا 30ام ماه بعد لیست دستمزد کارمندان را به سازمان تامین اجتماعی ارسال نموده و حق بیمه مذکور را پرداخت نمایند.

در صورت تاخیر در پرداخت حق بیمه ، مشمول 2% جریمه به ازای هر ماه تاخیر می گردند. ادامه مطلب...

علی سیفی بازدید : 61 یکشنبه 12 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

اجاره موافقتنامه ای است که به موجب آن، اجاره دهنده در قبال دریافت مبلغ یا مبالغ مشخصی حق استفاده از دارایی را برای مدت مورد توافق به اجاره کننده واگذار می کند. لازم به ذکر است اجاره دهنده در طول دوره (مدت) اجاره مالک قانونی دارایی می باشد. امروزه قراردادهای اجاره بسیاری از جنبه های زندگی را تحت تاثیر قرار داده و انواع مختلفی از دارایی ها را برگرفته است. برای مثال کامپیوتر ، اتومبیل ، ساختمان ، زمین ، انبار یک کارخانه، هواپیما و ماهواره، دارایی هایی هستند که اجاره می شوند.

شاید فروشگاهی که شما از آن ارزاق مورد نیازتان را خریداری می کنید، توسط فروشنده اجاره شده باشد. یا اینکه ممکن است کامپیوترهای دانشکده شما از یک شرکت تولید کننده کامپیوتر (یا یک موسسه مالی) اجاره شده باشد.

در سطح مصرف کننده امروزه شاهد افزایش فزاینده در شمار افرادی هستیم که در قبال یک قرارداد اجاره بلند مدت (لیزینگ)، اتومبیل از شرکتهای تولید کننده نظیر ایران خودرو خریداری می کنند. در حال حاضر بخش قابل توجهی از فروش شرکتهای تولید کننده اتومبیل از این طریق حاصل می شود.

اجاره با توجه به ماهیت و شرایط قرارداد به دو دسته سرمایه ای و عملیاتی طبقه بندی می شود.

براساس استاندارد حسابداری شماره 21 ایران (با عنوان حسابداری اجاره ها):

طبقه بندی اجاره ها مبتنی بر میزان مخاطرات و مزایای ناشی از مالکیت دارایی است که به اجاره دهنده یا اجاره کننده تعلق می گیرد. مخاطرات شامل امکان وقوع زیان ناشی از ظرفیت بلا استفاده یا منسوخ شدن فناوری و کاهش در بازه دارایی به دلیل تغییر شرایط اقتصادی است. همچنین مواردی از قبیل انتظار عملیات سودآور در طول عمر اقتصادی دارایی و هرگونه سود حاصل از افزایش ارزش دارایی یا تحقق ارزش باقیمانده می تواند معرف مزایا باشد. ادامه مطلب...

علی سیفی بازدید : 62 یکشنبه 05 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

به اجتماع دو یا چند شخص حقیقی  یا حقوقی که به منظور اجرای اهداف تجاری و کسب سود تشکیل می شود شرکت می گویند .

به شرکت هایی که هدف آن ها تجارت و یا انجام اعمال تجاری نیست شرکت حقوقی یا مدنی می گویند.

برای ثبت شرکت باید از کجا شروع کنیم؟

در سال های اخیر با توجه به توسعه دولت الکترونیک اشخاص می توانند با مراجعه به سامانه اینترنتی  https://irsherkat.ssaa.ir/  نسبت به ثبت شرکت وسایر خدمات ثبتی اقدام نمایند و در این سامانه حتی ثبت صورتجلسه تاسیس نیز اینترنتی می باشد .

ارتباط الکترونیکی در تمام فرآیند های حکومتی را دولت الکترونیک می نامند و در این دولت کلیه خدمات دولتی از قبل پرداخت مالیات ، تجدید جواز کسب ، ثبت شرکت و ... از طریق اینترنت و سامانه های اینترنتی انجام می گیرد.

راه حل ساده تر تماس با کارشناسان مجرب شرکت آراد حساب می باشد و شما می توانید با محول نمودن ثبت شرکت خود به این شرکت ، پروسه یک ماهه ثبت شرکت خود را به پانزده روز تقلیل دهید. ادامه مطلب...

علی سیفی بازدید : 53 یکشنبه 05 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

هدف صورتهای مالی

هدف صورتهای مالی، ارائه اطلاعاتی تلخیص و طبقه بندی شده درباره وضعیت مالی، عملکرد مالی و انعطاف پذیری مالی واحد تجاری است که برای طیفی گسترده از استفاده کنندگان صورتهای مالی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی مفید واقع شود. صورتهای مالی همچنین نتایج ایفای وظیفه مباشرت مدیریت یا حسابدهی آنها را در قبال منابعی که در اختیارشان قرار گرفته است، نشان می دهد. به منظور دستیابی به این هدف،در صورتهای مالی یک واحد تجاری اطلاعاتی درباره دارایی ها، بدهی ها، حقوق صاحبان سرمایه ، درآمدها ، هزینه ها وجریان های نقدی ارائه می شود. این اطلاعات همراه با سایر اطلاعات مندرج در یادداشتهای توضیحی ، استفاده کنندگان صورتهای مالی را در پیش بینی جریان های نقدی آتی واحد تجاری و خصوصا در زمان بندی و اطمینان از توانایی آن در ایجاد وجه نقد کمک می کند. مسئولیت تهیه و ارائه این صورتهای مالی با هیات مدیره یا سایر ارکان اداره کننده واحد تجاری است.

اجزای صورتهای مالی

مجموعه کامل صورتهای مالی اجزای زیر است :

الف) صورتهای مالی اساسی :

1-ترازنامه

2-صورت سود وزیان

3-صورت سودو زیان جامع

4-صورت جریان وجوه نقد

ب) یادداشتهای توضیحی

ملاحظات کلی

ارائه مطلوب و رعایت استاندارهای حسابداری

صورتهای مالی باید وضعیت مالی، عملکرد مالی و جریانهای نقدی واحد تجاری را به نحو مطلوب ارائه کند. تقریبا در تمام شرایط ، اعمال مناسب الزامات استاندارهای حسابداری همراه با افشای اطلاعات اضافی در صورت لزوم، منجربه ارائه صورتهای مالی به نحو مطلوب می شود. ادامه مطلب...

علی سیفی بازدید : 53 شنبه 04 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

مقدمه

درآمد عبارت است از افزایش در حقوق صاحبان سرمایه بجز مواردی که به آورده صاحبان سرمایه مربوط شود. مفهوم درآمد، هردو گروه درآمد عملیاتی و درآمد غیر عملیاتی را در بر می گیرد.

درآمد عملیاتی عبارت از درآمدی است که از فعالیهای اصلی و مستمر واحد تجاری حاصل می گردد. و با عناوین مختلفی از قبیل فروش ، حق الزحمه ، سود تضمین شده (بهره) سود سهام و حق امتیاز مورد اشاره قرار می گیرد. مبحث اصلی در حسابداری درآمد عملیاتی عمدتا معطوف به تعیین زمان شناخت درآمد عملیاتی است. درآمد عملیاتی زمانی شناسایی می شود که شواهد کافی مبنی بر وقوع یک جریان آتی ورودی منافع اقتصادی وجود داشته باشد و این منافع را بتوان به گونه ای اتکا پذیر اندازه گیری کرد.

دامنه کاربرد

این استاندارد برای حسابداری درآمد عملیاتی حاصل از معاملات و رویدادهای زیر بکار گرفته می شود:

الف. فروش کالا :

کالا شامل کالای تولید شده توسط واحد تجاری برای فروش و همچنین کالای خریداری شده جهت فروش مجدد از قبیل کالای خریداری شده توسط یک واحد بازرگانی یا زمین و سایر املاک نگهداری شده برای فروش مجدد است.

ب.ارائه خدمات :

ارائه خدمات معمولا متضمن اجرای وظیفه ای مورد توافق طی مدتی معین توسط واحد تجاری است. خدمات ممکن است طی یک یا چند دوره مالی ارائه شود. برخی از پیمانهای ارائه خدمات ماهیتا از نوع پیمانهای بلند مدت است. درآمد عملیاتی حاصل از چنین پیمانهایی ، طبق استاندارد حسابداری شماره 9 با عنوان حسابداری پیمانهای بلند مدت شناسایی می شود. ادامه مطلب...

علی سیفی بازدید : 49 شنبه 04 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

مقدمه

اطلاعات تاریخی مربوط به جریان وجوه نقد( استاندارد حسابداری شماره 2)می تواند در قضاوت نسبت به مبلغ ، زمان و میزان اطمینان از تحقق جریانهای وجوه نقد آتی به استفاده کنندگان صورتهای مالی کمک کند. اطلاعات مزبور ، بیانگر چگونگی ارتباط بین سودآوری واحد تجاری و توان آن جهت ایجاد وجه نقد و در نتیجه مشخص کننده کیفیت سود تحصیل شده توسط واحد تجاری است. از آنجا که صورت جریان وجوه نقد تحت تاثیر برخوردهای متفاوت حسابداری در خصوص معاملات و رویدادهای یکسان در سطح واحدهای تجاری مختلف نیست، ارائه آن قابلیت مقایسه جنبه عملیاتی عملکرد مالی واحدهای تجاری مختلف را افزایش می دهد.

تعاریف

اصطلاحات ذیل در این استاندارد با معانی مشخص زیر بکار رفته است:

وجه نقد

عبارت است از موجودی نقد و سپرده های دیداری نزد بانکها و موسسات مالی اعم از ریالی و ارزی (شامل سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت بدون سررسید) به کسر اضافه برداشتهایی که بدون اطلاع قبلی مورد مطالبه قرار می گیرد. این تعریف در برگیرنده اقلامی از سرمایه گذاریها و استقراض کوتاه مدت که معمولا در صورت جریان وجوه نقد سایر کشورها تحت عنوان معادل وجه نقد از آنها یاد می شود، نیست.

معادل وجه نقد بنابر تعریف رایج عبارت است از سرمایه گذاریهای کوتاه مدت سریع التبدیل به وجه نقد که احتمال خطر کاهش در ارزش آن ناچیز بوده و به آسانی و بدون اطلاع قبلی قابل تبدیل به مبلغ معینی وجه نقد باشد و موعد آن در زمان تحصیل تا سررسید حداکثر سه ماه باشد به کسر وامها و قرض الحسنه های دریافتی از بانکها و سایر اشخاص که ظرف سه ماه از تاریخ تحصیل قابل بازپرداخت است. ادامه مطلب...

علی سیفی بازدید : 49 شنبه 04 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

هدف استاندارد حسابداری شماره 4 ،اطمینان از بکارگیری معیارهای شناخت و مبانی اندازه گیری مناسب در مورد دخایر، بدهی های احتمالی و دارایی های احتمالی و نیز افشای اطلاعات کافی در یادداشتهای توضیحی برای درک بهتر ماهیت ، زمان بندی مبلغ آنها توسط استفاده کنندگان صورتهای مالی می باشد.

این استاندارد ، ذخایر را به عنوان بدهی هایی تعریف کرده است که زمان تسویه و یا تعیین مبلغ آن توام با ابهام نسبتا قابل توجه می باشد. اصطلاح “ذخیره” در مورد اقلامی از قبیل کاهش ارزش دارایی ها و مطالبات مشکوک الوصول نیز بکار می رود. این اقلام مبلغ دفتری داراییها را تعدیل می کند و مشمول این استاندارد نیست.

این استاندارد درمورد ذخیره تجدید ساختار (شامل عملیات متوقف شده) کاربرد دارد. هنگامی که تجدید ساختار منطبق با تعریف عملیات متوقف شده باشد، طبق استاندارد حسابداری شماره 31 با عنوان “دارایی های غیر جاری نگهداری شده برای فروش و عملیات متوقف شده”  موارد افشای بیشتری ضرورت دارد.

اصطلاحات ذیل در استاندارد حسابداری شماره 4 (ذخایر ، بدهی های احتمالی و دارایی های احتمالی ) با معانی مشخص زیر بکار رفته است:

ذخیره :

نوعی بدهی است که زمان تسویه ویا تعیین مبلغ آن توام با ابهام نسبتا قابل توجه است.

بدهی:

عبارت از تعهد انتقال منافع اقتصادی توسط واحد تجاری ، ناشی از معاملات یا سایر رویدادهای گذشته است . ادامه مطلب...

علی سیفی بازدید : 58 چهارشنبه 01 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

رسیدگی به نحوه تشکیل شرکتها امری ضروری است. ثبت نمودن شرکت نوعی رسیدگی است که متصدیان این امر انجام می دهند تا معلوم شود که برای بوجود آوردن یک شخصیت حقوقی تمامی مقررات و ضوابط رعایت شده است یا خیر.

مرجع ثبت شرکت ها در تهران “اداره کل ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری” و در شهرستان ها یا خارج از تهران “اداره ثبت اسناد و املاک” می باشد و اگر در محلی ثبت اسناد نباشد در این صورت دفاتر اسناد رسمی یا دفتر دادگاه مرجع ثبت خواهد بود.

عملیات ثبت در گذشته از طریق حضوری وبه شکل دفتری متعارف بود اما امروزه برای جلوگیری از اتلاف هزینه وزمان متقاضیان ، سامانه ثبت شرکتها راه اندازی شده و قسمت عمده مراجعه ارباب رجوع به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه زیر انجام می گیرد :

http://irsherkat.ssaa.ir

موارد مورد نیاز برای درخواست ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شرکت ها :

  1. تهیه و تکمیل فرم درخواست ثبت شرکت که شامل اطلاعات اساسی نظیر  نام ، نوع فعالیت ، مرکز اصلی ، تابعیت ،میزان سرمایه و…
  2.  تهیه ، تدوین و امضای اساسنامه و شرکت نامه
  3. تنظیم صورتجلسه مجمع عمومی که توسط اعضا امضا شده باشد.
  4. دریافت رسید بانکی در خصوص سپرده شرکت در شرف تاسیس
  5. تهیه فهرست سرمایه غیر نقدی، ادامه مطلب...
علی سیفی بازدید : 30 چهارشنبه 01 اردیبهشت 1400 نظرات (0)

هدف استاندارد حسابداری شماره 5(رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه) تعیین الزامات زیر است:

الف. مواردی که صورتهای مالی بابت رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه تعدیل می شود، و

ب. افشای اطلاعات درباره رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه تا تاریخ تایید صورتهای مالی

همچنین طبق استاندارد حسابداری شماره 5  اگر رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه بیانگر نامناسب بودن بکارگیری فرض تداوم فعالیت باشد، واحد تجاری نباید صورتهای مالی خود را بر مبنای تداوم فعالیت تهیه کند.

دامنه کاربرد :

این استاندارد برای گزارشگری مالی رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه است.

رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه :

رویدادهای مطلوب و نامطلوبی است که بین تاریخ ترازنامه و تاریخ تایید صورتهای مالی رخ می دهد. این رویدادها را می توان به دو گروه طبقه بندی کرد :

الف. رویدادهای تعدیلی بعد از تاریخ ترازنامه :

رویدادهایی که شواهدی در مورد شرایط موجود در تاریخ ترازنامه فراهم کند.

ب. رویدادهای غیر تعدیلی بعد از تاریخ ترازنامه :

رویدادهایی که بیانگر شرایط ایجاد شده بعد از تاریخ ترازنامه است.

تاریخ تایید صورتهای مالی:

تاریخی است که مدیریت ، صورتهای مالی را به طور رسمی و برای آخرین بار به منظور انتشار ، تایید می کند. تاریخ تایید صورتهای مالی تلفیقی ، تاریخی است که صورتهای مالی یاد شده توسط مدیریت واحد تجاری اصلی به منظور انتشار تایید می شود. ادامه مطلب...

علی سیفی بازدید : 19 سه شنبه 31 فروردین 1400 نظرات (0)

اصطلاحات ذیل طبق استاندارد حسابداری شماره 6(گزارش عملکرد مالی) با معانی مشخص زیر بکار رفته است:

عملیات متوقف شده  یک بخش از واحد تجاری است که واگذار یا برکنار شده یا به عنوان نگهداری شده برای فروش طبقه بندی شده است :

الف. بیانگر یک فعالیت تجاری یا حوزه جغرافیایی عمده و جداگانه از عملیات است

ب. قسمتی از یک برنامه هماهنگ برای واگذاری یا برکناری یک فعالیت تجاری یا حوزه جغرافیایی عمده و جداگانه از عملیات است،

ج. یک واحد فرعی است که صرفا با قصد فروش مجدد خریداری شده است.

طبق استاندارد حسابداری شماره 6 (گزارش عملکرد مالی)

عملیات در حال تداوم کلیه عملیات واحد تجاری به استثنای عملیات متوقف شده است.

اقلام استثنایی اقلامی با اهمیت است که منشا آن رویدادها یا معاملاتی می باشد که در چارچوب عملیات در حال تداوم شرکت واقع می گردد و به منظور ارائه تصویری مطلوب ، افشای جداگانه آنها، منفردا یا در صورت تشابه نوع، در مجموع ، به لحاظ استثنایی بودن ماهیت یا وقوع ضرورت می یابد.

تعدیلات سنواتی تعدیلاتی با اهمیت است که به سنوات قبل مربوط می شود و از تغییر در رویه حسابداری یا اصلاح اشتباه ناشی می گردد. تعدیلات سنواتی ، اصلاحات تکرار شونده معمول و تعدیل برآوردهای انجام شده در سنوات قبل را شامل نمی شود.

یک بخش از واحد تجاری جزیی از عملیات و جریان های نقدی واحد تجاری است که از لحاظ عملیاتی و اهداف گزارشگری مالی، به وضوح از سایر فعالیتهای واحد تجاری متمایز باشد. ادامه مطلب...

علی سیفی بازدید : 30 سه شنبه 31 فروردین 1400 نظرات (0)

زمانی ارزش یک دارایی کاهش می یابد که مبلغ دفتری دارایی از مبلغ بازیافتنی آن بیشتر باشد.مبلغ بازیافتنی عبارت است از خالص ارزش فروش یا ارزش اقتصادی یک دارایی هرکدام که بیشتر است. واحد تجاری باید در پایان هر دوره گزارشگری در صورت وجود هرگونه نشانه ای دال بر امکان کاهش ارزش یک دارایی، مبلغ بازیافتنی دارایی را برآورد کند. در ذیل برخی نشانه های امکان وقوع زیان کاهش ارزش  توصیف شده است:

منابع اطلاعاتی برون سازمانی :

  • الف. ارزش بازار دارایی طی یک دوره، به میزان قابل ملاحظه ای بیش از آنچه که در اثر گذشت زمان یا کاربرد عادی دارایی انتظار می رفت، کاهش یافته باشد.
  • ب. تغییرات قابل ملاحظه با آثار نامساعد بر واحد تجاری در محیط فناوری، بازار ، اقتصادی یا قانونی حوزه فعالیت واحد تجاری یا در بازار اختصاصی دارایی طی دوره رخ داده باشد یا انتظار رود در آینده نزدیک رخ دهد.
  • ج. نرخ های سود یا سایر نرخ های بازده سرمایه گذاری بازار طی دوره افزایش یافته باشد و این افزایش احتمالا بر نرخ تنزیل مورد استفاده در محاسبه ارزش اقتصادی دارایی تاثیر گذاشته و مبلغ بازیافتنی دارایی را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش داده باشد.
  • د.مبلغ دفتری خالص دارایی های واحد تجاری، بیشتر از ارزش بازار آن باشد. ادامه مطلب...
علی سیفی بازدید : 23 دوشنبه 30 فروردین 1400 نظرات (0)

تجدید ارزیابی به بیان ساده به معنی به روز کردن ارزش دارایی های شرکت ها است .

در صورت وجود شرایط تورمی ، ارزش منصفانه داراییهای غیر پولی به طور قابل ملاحظه ای نسبت به مبالغ دفتری مبتنی بر بهای تمام شده تاریخی آن افزایش یافته که این امر خصوصیت کیفی مربوط بودن اطلاعات  و در نتیجه مفید بودن اطلاعات مندرج در صورتهای مالی را کاهش می دهد.

موضوع تجدید ارزیابی از چه زمانی مطرح شد ؟

موضوع تجدید ارزیابی داراییهای غیر پولی که به بهای تمام شده تاریخی در صورتهای مالی منعکس می گردد، ابتدا در کشورهای پیشرفته صنعتی و در دورانهایی که تورم کم سابقه ای بر اقتصاد آنها حاکم بوده است مطرح گردید و به تدریج به گونه ای اختیاری توسط واحد های تجاری این کشورها مورد عمل قرار گرفته است. با وجود ناسازگاری این نحوه عمل با مفاهیم زیربنای نظام بهای تمام شده تاریخی ، محافل حرفه ای این کشورها در برخوردی عمل گرایانه با موضوع ، نسبت به انتشار استانداردهایی در این زمینه اقدام کرده اند. ادامه مطلب...

علی سیفی بازدید : 22 دوشنبه 30 فروردین 1400 نظرات (0)

هدف یادداشت های توضیحی تشریح یا توصیف اقلام موجود در متن صورتهای مالی نظیر توصیف تعهدات بلند مدت ، داراییهای ثابت مشهود، و رویه های حسابداری اعمال شده در تهیه صورتهای مالی است. استاندارد حسابداری شماره 1، یادداشت های توضیحی را در سه بخش ساختار، افشای رویه های حسابداری و سایر موارد افشا به شرح زیر تشریح نموده است.

ساختار. اطلاعات زیر باید در یادداشت های توضیحی واحد تجاری افشا شود:

الف. تصریح اینکه صورتهای مالی بر اساس استانداردهای حسابداری تهیه شده است،

ب. رویه های حسابداری اعمال شده در خصوص معاملات و رویدادهای با اهمیت ،

ج. مواردی که افشای آنها طبق استاندارد های حسابداری الزامی شده و در بخش دیگری از صورتهای مالی ارائه شده است،

د. موارد دیگری که در صورتهای مالی اساسی ارائه نشده است، لیکن افشای آنها برای ارائه مطلوب ضرورت دارد (نظیر برخی از اطلاعات غیر مالی).

یادداشت های توضیحی باید به نحوی منظم ارائه شود. هر قلم مندرج در ترازنامه، صورت سود و زیان ، صورت سود و زیان جامع و صورت جریان وجوه نقد باید به یادداشتهای توضیحی مربوط عطف داده شود. ادامه مطلب...

علی سیفی بازدید : 28 دوشنبه 30 فروردین 1400 نظرات (0)

هدف یادداشت های توضیحی تشریح یا توصیف اقلام موجود در متن صورتهای مالی نظیر توصیف تعهدات بلند مدت ، داراییهای ثابت مشهود، و رویه های حسابداری اعمال شده در تهیه صورتهای مالی است. استاندارد حسابداری شماره 1، یادداشت های توضیحی را در سه بخش ساختار، افشای رویه های حسابداری و سایر موارد افشا به شرح زیر تشریح نموده است.

ساختار. اطلاعات زیر باید در یادداشت های توضیحی واحد تجاری افشا شود:

الف. تصریح اینکه صورتهای مالی بر اساس استانداردهای حسابداری تهیه شده است،

ب. رویه های حسابداری اعمال شده در خصوص معاملات و رویدادهای با اهمیت ،

ج. مواردی که افشای آنها طبق استاندارد های حسابداری الزامی شده و در بخش دیگری از صورتهای مالی ارائه شده است،

د. موارد دیگری که در صورتهای مالی اساسی ارائه نشده است، لیکن افشای آنها برای ارائه مطلوب ضرورت دارد (نظیر برخی از اطلاعات غیر مالی).

یادداشت های توضیحی باید به نحوی منظم ارائه شود. هر قلم مندرج در ترازنامه، صورت سود و زیان ، صورت سود و زیان جامع و صورت جریان وجوه نقد باید به یادداشتهای توضیحی مربوط عطف داده شود. ادامه مطلب...

علی سیفی بازدید : 33 دوشنبه 30 فروردین 1400 نظرات (0)

از آنجا که مرحله بستن حسابها در پایان سال، انجام حسابرسی ، و تهیه گزارش سالانه مستلزم صرف زمان است، معمولا شرکتها صورتهای مالی خود را هفته ها بعد از پایان دوره حسابداری منتشر می کنند. به استثنای فعالیتهای عملیاتی روزمره و عادی ، ممکن است رویدادهای خاصی بین تاریخ صورتهای مالی (پایان دوره حسابداری) و تاریخ انتشار صورتهای مالی اتفاق بیفتد. از آنجا که به موقع بودن یکی از خصوصیات مهم اطلاعات مالی است، مطلع ساختن سرمایه گذاران و سایر استفاده کنندکان توسط مدیریت از رویدادهای با اهمیتی که در این برهه اتفاق افتاده است، امری مهم و اساسی تلقی می گردد. این اطلاعات می تواند موجب تغییر پیش بینی جریان های نقدی شرکت شود و از این رو ممکن است برای افرادی که بر جریانهای نقدی شرکت تکیه می کنند، مهم باشد.

چنین رویدادهایی که اصطلاحا آنها را رویدادهای متعاقب صورتهای مالی و یا رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه می نامند، دو نوع هستند:

  1. رویدادهایی که شواهد و مدارک بیشتری در رابطه با شرایط موجود در تاریخ ترازنامه در اختیار می گذارند (رویداد تعدیلی) و
  2.  رویدادهایی که حاوی شواهد و مدارک در مورد شرایطی هستند که در تاریخ ترازنامه موجود نبوده اند (رویداد غیر تعدیلی ). با توجه به آنچه از خاطرتان گذشت ، رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه رویدادهای مطلوب و نامطلوبی است که بین تاریخ ترازنامه و تاریخ تایید صورتهای مالی رخ می دهد. این رویدادها را می توان به دو گروه تعدیلی و غیر تعدیلی طبقه بندی کرد. ادامه مطلب...
علی سیفی بازدید : 31 یکشنبه 10 اسفند 1399 نظرات (0)

خرید مواد

حسابداری مواد برای موسسات تولیدی  معمولا با دو فعالیت اصلی ارتباط می یابد:

خرید مواد و مصرف آن در جریان تولید، معمولا خرید مواد در موسسات تولیدی از طریق واحدی تحت عنوان "کار پردازی"، "تدارکات" ، "واحد خرید" یا نام های مشابه انجام می شود. در صورتی که چنین واحدی هم وجود نداشته باشد، در اکثر موارد فرد خاصی مسئولیت خرید مواد را به عهده می گیرد. واحد خرید عهده دار سفارش مواد اولیه و ملزومات مورد نیاز تولید است.

در فرایند سفارش و خرید مواد معمولا سه فرم اصلی اطلاعاتی کاربرد دارد: فرم درخواست خرید مواد، فرم سفارش مواد و بالاخره فرم رسید انبار.

فرم در خواست خرید

این فرم یک سند مکتوب است که معمولا افراد درگیر در خط تولید و نیازهای آن یا مسئولین انبار شرکت به کمک این فرم نیاز به تامین مواد اولیه را به اطلاع واحد خرید و سفارشات می رسانند.  مثلا فرض کنید در اول خرداد ماه ، مسئول انبار مواد به دلیل نیاز خط تولید و کمبود ماده الف سفارش برای خرید 45 واحد از این ماده با شماره شناسایی یا کد 11-42  صادر می کند.

در شرایطی که نوع خاصی از مواد اولیه با قیمتهای نسبتا ثابت و از منبع معین خریداری می شود، می توان از سفارش دهنده انتظار داشت که اطلاعاتی در مورد بهای هر واحد از مواد درخواستی را نیز در فرم درج نماید ، اما در اغلب موارد این کار انجام نمی شود و ضرورتی ندارد که مثلا کارکنان خط تولید یا انبار از بهای تمام شده هر واحد مواد یا به تعبیری قیمت آن آگاه باشند. ادامه مطلب...

علی سیفی بازدید : 28 چهارشنبه 22 بهمن 1399 نظرات (0)

معادله اساسی حسابداری ، مبنا و شالوده سیستم حسابداری دوطرفه را تشکیل می دهد. براساس این معادله می توان هریک از معاملات و عملیات مالی ورویدادهای دارای اثر مالی را تجزیه وتحلیل وآثار آن را بر عناصر معادله تعیین کرد.

فرض کنید قصد شروع فعالیتی را دارید. برای این منظور 20.000.000 ریال وجه نقد اختصاص می دهید. چون فکر می کنید که مبلغ فوق برای انجام فعالیت مورد نظر کافی نیست ، مبلغ 10.000.000 ریال نیز از یکی از دوستان خود به عنوان قرض دریافت می کنید. فرض کنید این فعالیتها را در قالب یک شرکت ارائه کرده باشید. اکنون کل وجه نقدی که در اختیار شرکت می باشد برابر است :

 30.000.000 =20.000.000+10.000.000

در حسابداری 30.000.000 ریال را اصطلاحا دارایی، 10.000.000 ریال را بدهی و 20.000.000 ریال را سرمایه می گویند.

داراییها = بدهیها + سرمایه

این معادله در حسابداری همواره برقرار است و به آن معادله اساسی حسابداری می گویند.

عناصر اصلی معادله اساسی حسابداری

داراییها ، بدهیها و سرمایه ، عناصر اصلی معادله اساسی حسابداری را تشکیل می دهند. ادامه مطلب...

 

علی سیفی بازدید : 30 دوشنبه 06 بهمن 1399 نظرات (0)

آشنایی با ثبت رویداد های مالی و جریان اطلاعات در سیستم حسابداری

حسابداران معاملات و عملیات مالی را در مدارک حسابداری ثبت می کنند. در سیستم حسابداری برای هرکدام از داراییها ، بدهی ها و سرمایه یک مدرک جداگانه نگهداری می شود. برای مثال یک مدرک جداگانه برای صندوق نگهداری می شود. و در آن تمام رویداد های مالی ناشی از معاملات و عملیات نقدی ثبت می گردد. همینطور برای سایر داراییها ، بدهی ها و حق مالی صاحب سرمایه، مدارک مشابهی نگه داری می شود. مدرکی را که برای ثبت افزایش و کاهش هرکدام از دارایی، بدهی و سرمایه بکار می رود، "حساب" می گویند.

ثبت کردن معاملات و عملیات مالی در حسابها ، شیوه موثری برای جمع آوری اطلاعات درباره امور مالی یک موسسه محسوب می شود..

"حساب" پایه اصلی هر سیستم حسابداری ، وسیله ای است که اطلاعات مربوط به تغییرات هریک از اقلام دارایی، بدهی و سرمایه در آن ثبت می شود.

جریان اطلاعات در سیستم حسابداری

اطلاعات مربوط به رویدادهای مالی پس از ورود به سیستم اطلاعاتی حسابداری وتجزیه و تحلیل و بیان به زبان حسابداری (بدهکار و بستانکار) در سند حسابداری ثبت می شوند. پس از سند حسابداری، این اطلاعات در دفتر روزنامه ثبت و از آنجا به دفتر کل منتثل می شوند. برای اطمینان نسبی از ثبت ،انتقال صحیح اطلاعات ، به صورت دوره ای از مانده حسابهای دفتر کل تراز آزمایشی تهیه می گردد. در پایان هر دوره مالی نیز پس از انجام یک سری عملیات حسابداری از جمله اصلاح حسابها صورتهای مالی تهیه می شوند. ادامه مطلب...

 

علی سیفی بازدید : 29 یکشنبه 28 دی 1399 نظرات (0)

1-سرمایه گذاری مجدد و برداشت صاحب واحد تجاری

از جمله رویدادهایی که منجر به تغییر حق مالی صاحب سرمایه می شود، سرمایه گذاری مجدد وبرداشت صاحب واحد تجاری است.

سرمایه گذاری مجدد

به معنای آن است که صاحب موسسه با آوردن پول یا مال دیگری، دارایی موسسه متعلق به خود را افزایش می دهد، در مقابل در طرف دیگر معادله حسابداری، سرمایه افزایش می یابد.بدین ترتیب توازن معادله حسابداری برقرار می ماند. اثر سرمایه گذاری مجدد بر عناصر اساسی حسابداری به صورت زیر است:

صندوق (یا دارایی آورده شده دیگر)  افزایش یافته                بدهکار

سرمایه                                     افزایش یافته                بستانکار

سرمایه گذاری مجدد می تواند به صورت نقدی یا غیرنقدی باشد. سرمایه گذاری نقدی به معنای آن است که مالک با آوردن پول اقدام به افزایش سرمایه موسسه بنماید.

برای مثال مدیر موسسه الف مبلغ 100 میلیون ریال سرمایه شرکت را افزایش دهد ، نحوه ثبت این رویداد در دفتر روزنامه به صورت زیر است ادامه مطلب...

علی سیفی بازدید : 32 دوشنبه 22 دی 1399 نظرات (0)

طبقه بندی انواع واحد های اقتصادی از نظر نوع فعالیت

از نقطه نظر حسابداری واحد های اقتصادی را بر حسب نوع فعالیت در سه دسته می توان طبقه بندی کرد :

  1. واحدهای خدماتی

  2. واحدهای بازرگانی

  3. واحدهای تولیدی

واحدهای خدماتی شامل واحدهایی نظیر تعمیرگاهها، هتل ها، درمانگاهها و آموزشگاهها می باشد که خدماتی را به مشتریان ارائه می کنند.

واحدهای بازرگانی واحدهایی هستند که به خرید وفروش کالا بدون آنکه تغییر شکلی درآنها بدهند می پردازند. واحدهای بازرگانی شامل عمده فروشان یا بنکداران وخرده فروشان هستند.

واحدهای تولیدی واحدهایی هستند که مواد اولیه و کالاهایی را خریداری و آنها را تغییر شکل می دهند ویا به کالای دیگری تبدیل می کنند وبه فروش می رسانند.

-عملیات حسابداری در واحدهای بازرگانی

سیستم حسابداری واحدهای بازرگانی باید حائز شرایطی باشد که علاوه بر اطلاعاتی که از سیستم حسابداری موسسات خدماتی قابل استخراج است، اطلاعات زیر نیز از آن قابل استخراج باشد :

  1. بهای تمام شده کالای خریداری شده ادامه مطلب...
علی سیفی بازدید : 54 یکشنبه 14 دی 1399 نظرات (0)

اصلاح وتعدیل حسابها

حسابهای دفتر کل را می توان به دو دسته کلی زیر نتظیم کرد :

الف) حسابهای دائمی :

شامل حسابهای دارایی ، بدهی و سرمایه که مانده آنها به دوره مالی بعد نقل می شود. این حسابها را حسابهای ترازنامه ای نیز می گویند.

ب) حسابهای موقت :

شامل حسابهای درآمد و هزینه وبرداشت که در پایان دوره مالی بسته می شوند. این حسابها را به استثنای برداشت، حسابهای سود و زیانی نیز می گویند. حساب پیش دریافت قبل از اینکه آن را اصلاح کنیم یک حساب مختلط است یعنی قسمتی از آن یک بدهی است که جزء حسابهای دائمی است و قسمت دیگر آن درآمد است که جز حسابهای موقتی است.

اصلاح و تعدیل حسابهای دفتر کل در پایان دوره مالی و به منظور اصلاح، تعدیل و به هنگام کردن (به روز رساندن) مدارک حسابداری ، انجام می شود. بعد از این که کلیه معاملات و رویداد های مالی در دفاتر موسسه ثبت شد ، بعضی از حسابهای دفتر کل مانده های صحیص را برای تهیه صورتهای مالی ارائه نمی دهند. حتی اگر تمام معاملات و عملیات مالی به درستی در دفاتر ثبت شده باشند، حسابداری تعهدی ایجاب می کند که برای تطبیق حسابهای ترازنامه و صورت سود و زیان بافرض دوره مالی و اصل تطابق ، مانده برخی از حسابهای دفترکل در پایان دوره مالی اصلاح گردد. ادامه مطلب...

علی سیفی بازدید : 25 چهارشنبه 10 دی 1399 نظرات (0)

اصول حسابداری چیست ؟

قواعد کلی که رهنمود ها و مبانی لازم درمورد نحوه اندازه گیری ، ثبت ، طبقه بندی و گزارش نتایج معاملات و عملیات واحد های اقتصادی را فراهم می آورد ، اصول حسابداری خوانده می شود. اصول حسابداری برخلاف مفروضات بنیادی که جنبه زیر بنایی دارند ، عمدتا به جنبه های کاربردی و عملی قضیه پرداخته و شامل اصول زیر می باشند:

  • اصل بهای تمام شده
  • اصل تحقق درآمد
  • اصل تطابق ( مقابله ) هزینه با درآمد
  • اصل افشاء

اصل بهای تمام شده

طبق این اصل ، دارایی های تحصیل شده در مبادلات باید به جای قیمتهای جاری بازار ، برحسب بهای تمام شده ثبت و برهمین اساس نیز در صورتهای مالی ، منعکس گردد ، بهای تمام شده که به آن« بهای تمام شده تاریخی» نیز می گویند ، مبلغی است که نشان دهنده ارزش اقلام تحصیل شده در معاملات حقیقی و شرایط عادی بوده و به هیج وجه مبتنی  بر برآورد و یا حدس و گمان و اعمال قضاوتهای شخصی نمی باشد . لذا همواره این امکان فراهم است که آن را به طور عینی و بی طرفانه اندازه گیری و تایید نمود. ادامه مطلب ...

علی سیفی بازدید : 44 شنبه 06 دی 1399 نظرات (0)

بستن حسابهای موقت

برای تهیه ترازنامه ابتدا باید حسابهای موقت بسته شوند. حسابها را از نظر انتقال یا عدم انتقال مانده آنها به دوره مالی بعد ، به دو دسته تقسیم می کنند:

  1-حسابهای موقت     2-حسابهای دائمی

1.حسابهای موقت حسابهایی هستند که مانده آنها به دوره مالی بعد منتقل نمی شود. حسابهای موقت شامل حسابهای زیر می شود :

الف) حسابهای صورت سود وزیان اعم از درآمد ها وهزینه ها

ب) حساب برداشت

2-حسابهای دائمی حسابهایی هستند که مانده آنها به دوره مالی بعد منتقل می شود. حسابهای دائمی شامل حسابهای ترازنامه اعم از دارایی ها ، بدهی ها و سرمایه می شود.

طی دوره مالی ممکن است بخشی از یک حساب دائمی وبخش دیگر آن موقت باشد. این گونه حسابها را حسابهای مختلط می گویند. مثلا حساب پیش پرداخت و پیش دریافت، قبل از اصلاحات از جمله حسابهای مختلط هستند . با انجام ثبتهای اصلاحی قسمت دائمی و قسمت موقتی حسابهای مختلط از هم تفکیک می شود.

در پایان سال مالی برای بستن حساب درآمدها و هزینه ها از یک حساب واسط بنام "حساب خلاصه سود و زیان" استفاده می کنیم. بدین ترتیب ، مراحل بستن حسابهای موقت به صورت زیر می باشد، ادامه مطلب...

 

علی سیفی بازدید : 24 سه شنبه 02 دی 1399 نظرات (0)

کد اقتصادی چیست و چه اشخاصی مکلف به دریافت کد اقتصادی می باشند ؟

کد اقتصادی شماره 12 رقمی است که از طرف سازمان امور مالیاتی به اشخاص حقوقی که اقدام به ثبت شرکت می نمایند و هم چنین اشخاص حقیقی که دارای مجوز کسب و کار از مراجع مربوطه یا دارای محلی برای فعالیت هستند ، تخصیص داده می شود .

شرکت ها و موسسات پس از ثبت در اداره ثبت شرکتها و پس از اینکه آگهی تاسیس آن ها در روزنامه رسمی چاپ گردید ، حداکثر 2 ماه زمان دارند که نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی در اداره امور مالیاتی محل فعالیت و اخذ کد اقتصادی اقدام نمایند و به همین منظور بایستی حق تمبر سرمایه را که معادل 0.2% (دو در هزار ) سرمایه ثبت شده می باشد را پرداخت نمایند و در صورتی که طی مهلت مقرر اقدام به تشکیل پرونده ننمایند بایستی معادل 0.6% شش در هزار (2در هزار بابت اصل حق تمبر و 4 در هزار بابت جریمه تاخیر )حق تمبر پرداخت نمایند .

اخذ کد اقتصادی لازمه موارد ذیل می باشد:

  • اخذ کارت بازرگانی
  • اخذ گواهی نامه ارزش افزوده
  • رتبه بندی و گرید
  • شرکت در مناقصات و مزایده ها
  • عقد قرارداد با شرکتها و سازمان های دولتی و خصوصی
  • ادامه مطلب ...
علی سیفی بازدید : 33 دوشنبه 01 دی 1399 نظرات (0)

سیستم حسابداری ، عبارت است از مجموعه ای از اجزای به هم پیوسته در داخل یک موسسه که آثار مالی رویدادهای آن موسسه را به صورت ها و گزارش های مالی تبدیل می کنند.

تعریف فوق ، کلیه خصوصیات سیستم حسابداری را در بر میگیرد .سیستم حسابداری مانند هر سیستم دیگری از اجزای به هم پیوسته تشکیل شده است و برای نیل به یک یا چند هدف به فعالیت خود ادامه می دهد. سیستم حسابداری مبدل است ، یعنی رویدادهای مالی را به صورت ها و گزارش های مالی قابل استفاده برای گروه های مختلف استفاده کننده از اطلاعات مالی تبدیل می کند و با تهیه تراز آزمایشی ، اطلاعات بازخورد برای کنترل سیستم حسابداری فراهم می کند.

انواع سیستم های حسابداری از نظر وسایل پردازش رویدادهای مالی

حجم رویدادهای مالی در یک موسسه و توع اطلاعات مالی مورد نیاز ، تعیین کننده سازمان و تشکیلات سیستم حسابداری است .سازمان سیستم حسابداری (تمام اجزای سیستم حسابداری) شامل کارکنان ، سطح تخصص و تجربه آنان ، وظایف و مسئولیت ها ، فرم های مورد لزوم ، روش ها و وسایل و تجهیزات پردازش رویداد مالی است .

در یک سیستم حسابداری رویداد های مالی را می توان توسط نیروی انسانی ، وسایل مکانیکی و یا وسایل و تجهیزات کامپیوتری پردازش کرد.انتخاب وسایل پردازش رویدادهای مالی براساس حجم رویدادهای مالی ، نیازهای اطلاعات مالی و بنیه مالی موسسات صورت می گیرد.

آنچه در تمام سیستم های حسابداری با هر نوع سازمان و وسایل و تجهیزات پردازش رویدادهای مالی مشترک است ، اصول متداول با استانداردهای حسابداری است که در تمام سیستم ها به یک مفهوم و به طور یکنواخت به عنوان دستورالعمل شناسایی و پردازش رویدادهای مالی و تهیه صورت ها و گزارش های مالی به کار گرفته می شود .

سیستم حسابداری دستی

به سیستم های حسابداری که در آن ها رویدادهای مالی به کمک قلم و کاغذ و توسط نیروی انسانی پردازش می شود ، سیستم حسابداری دستی می گویند .

سیستم حسابداری مکانیکی

در این سیستم برای پردازش داده ها (رویدادهای مالی ) از وسایل مکانیکی مانند ماشین های اداری ، صندوق و از این قبیل استفاده می شود . رشد و گسترش استفاده از وسایل الکترونیکی در دو دهه اخیر و سرعت پردازش این وسایل ، عملا استفاده از ماشین های مکانیکی را بسیار محدود کرده است و از این نوع وسیله پردازش کمتر استفاده می شود .

ادامه مطلب ...

علی سیفی بازدید : 24 پنجشنبه 27 آذر 1399 نظرات (0)

مالیات ارزش افزوده چیست؟

مالیات ارزش افزوده مالیاتی است که به بهای کالا و خدمات اضافه شده و از خریدار یا مصرف کننده دریافت می گردد. از آنجائیکه خود فروشنده نیز موقع خرید اولیه کالا ، مالیات پرداخت نموده است ، لذا بایستی مالیات های پرداختی ناشی از خرید کالا را از مالیات های دریافتی حاصل از فروش کالا و خدمات کسر نموده و مابه التفاوت را به حساب دولت واریز نمایند.

چه کالاهایی معاف از ارزش افزوده می باشند ؟

در ایران کلیه کالا ها و خدمات و هم چنین واردات آن ها مشمول مالیات می باشند به استثنای مواردی که طبق ماده 12 قانون مالیات ارزش افزوده خرید و واردات آن ها معاف از ارزش افزوده می باشند که به شرح ذیل می باشد :

1- محصولات کشاورزی فرآوری نشده;

2- دام وطیور زنده، آبزیان، زنبور عسل ونوغان;

ادامه مطلب ...

علی سیفی بازدید : 30 سه شنبه 18 آذر 1399 نظرات (0)

 

مفاصا به چه معناست ؟

مفاصا در لغت به معنی تسویه حساب کردن است یا به عنوان دیگر به سندی که پس از رسیدگی به حساب شخص یا شرکت ، به او داده می شود مفاصا حساب می گویند.

طبق ماده 38 تامین اجتماعی در مواردی که انجام کار به طور مقاطعه به اشخاص حقیقی یا حقوقی واگذار می شود ، کارفرما باید در قراردادی که منعقد می کند پیمانکار را متعهد نماید که کارکنان خود و هم چنین کارکنان پیمانکاران فرعی را نزد سازمان تامین اجتماعی بیمه نماید و کل حق بیمه را پرداخت نماید.

به همین منظور کارفرما موظف است از هر صورت وضعیت پیمانکار مبلغ 5% سپرده بیمه کسر نماید و آخرین صورت وضعیت را هم پرداخت ننماید تا پیمانکار جهت اخذ مفاصا حساب از سازمان تامین اجتماعی اقدام نماید در غیر اینصورت کارفرما در خصوص پرداخت حق بیمه قرارداد با پیمانکار مسئولیت تضامنی دارد .

مراحل اخذ مفاصا حساب تامین اجتماعی :

  • قرارداد پیمانکاری بایستی در 4 نسخه تنظیم گردیده و پس از مهر و امضا طرفین قراداد ، یک نسخه تحویل کارفرما و یک نسخه تحویل پیمانکارشده و دو نسخه دیگر جهت ارائه به سازمان تامین اجتماعی و اداره امور مالیاتی بایگانی گردد.
  • دریافت نامه معرفی قرارداد به سازمان تامین اجتماعی از کارفرما
  • نامه معرفی قرارداد به همراه یک نسخه از قرارداد و کپی اساسنامه ، روزنامه رسمی ، روزنامه تغییرات  و گواهینامه صلاحیت پیمانکاری پیمانکار به شعبه سازمان تامین اجتماعی که محل انجام طرح در محدوده آن می باشد ارائه گردیده و ردیف پیمان اخذ گردد.
  • پس از اخذ ردیف پیمان ، پیمانکار می تواند لیست بیمه پرسنل خود و پرسنل پیمانکاران فرعی را از محل ردیف پیمان به سازمان ارسال و حق بیمه را پرداخت نماید که کلیه این پرداخت ها از حق بیمه قرارداد کسر خواهد شد.
  • دریافت نامه خاتمه قرارداد از کارفرما به شرح جزئیات ، تاریخ شروع وخاتمه قرارداد، مبلغ قرارداد ، دستی یا ماشینی بودن قرارداد و ارائه نامه به سازمان تامین اجتماعی
  • تامین اجتماعی پس از محاسبه حق بیمه قرارداد ، مبالغی را که همراه با ارسال لیست بیمه توسط پیمانکار به سازمان پرداخت گردیده از مبلغ کل حق بیمه قرارداد کسر نموده و پس از دریافت تتمه حق بیمه قرارداد ، اقدام به صدور مفاصا حساب می نماید.
علی سیفی بازدید : 29 شنبه 15 آذر 1399 نظرات (0)

1- طبقه بندی بهای تمام شده براساس عوامل وعناصر تشکیل دهنده محصول

عناصر تشکیل دهنده بهای یک محصول را می توان به دو گروه طبقه بندی کرد: اقلامی از بهای تمام شده که مستقیما در تولید آن محصول نقش دارند، همچون دستمزد مستقیم و مواد مستقیم، وسایر اقلامی که تولید کالا مستقیما به آن وابسته نیست اما بهره برداری یا به کارگیری این اقلام در تولید کالا اجتناب ناپذیر است. این دسته از اقلام را “سربارتولید” گویند مانند دستمزد غیر مستقیم، مواد غیر مستقیم و سایر اقلام بهای تمام شده تولید.

نکته: مرزهای قطعی وکاملا روشنی برای تقسیم انواع اقلام بهای تمام شده دخیل در تولید کالا وجود ندارد.

اگرچه دربیشتر موارد ، بسته به نوع فعالیت تولیدی ونقطه نظرات مدیران در امر کنترل و برنامه ریزی برای اقلام بهای تمام شده می توان ملاک هایی برای این تقسیم بندی ها یافت.

اقلامی نظیر اجاره ساختمان اداری، حقوق کارکنان اداری یا استهلاک تجهیزات دفتری در زمره عناصر یا اقلام بهای تمام شده تولید منظور نمی شود، این اقلام با عناوینی نظیر ” هزینه های غیر تولیدی” ، “هزینه های اداری” در صورت سود وزیان ظاهر می شوند.

جای گرفتن هریک از اجزای اقلام بهای تمام شده در یکی از طبقات سه گانه، دستمزد مستقیم و سربار تولید بسته به نوع محصول مورد تولید و سایر شرایط فرآیند تولید است. مثلا چوب در فرآیند محصولات و اثاثیه چوبی، در زمره “مواد مستقیم” جای می گیرد، اما وقتی در کارخانه دیگری برای ساخت جعبه های چوبی حمل ماشین آلات ساخت آن کارخانه استفاده می شود در زمره “مواد غیر مستقیم” قرار می گیرد.  دستمزد سرایداران، نگهبانان یا انبارداران در یک کارخانه دستمزد غیر مستقیم تلقی می شود. اما اگر همین افراد در یک شرکت خدمات تعمیر ونگهداری که این قبیل خدمات را به شرکتهای دیگر ارائه می کند به کار مشغول باشند دستمزد آنها ، دستمزد مستقیم (تولید خدمات) تلقی می شود.

2-براساس ارتباط با فرآیند تولید

اقلام بهای تمام شده را می توان بر مبنای ارتباط با فرآیند تولید نیز طبقه بندی کرد. البته این نوع طبقه بندی در ارتباط تنگاتنگ با تقسیم بندی مبتنی بر عناصر بهای تمام شده محصول (مواد مستقیم، دستمزد مستقیم و سربار تولید) وبیشتر به قصد اهداف اهداف کنترلی برقرار می شود. دو مفهوم اصلی در این طبقه بندی عبارتند از : بهای تمام شده یا هزینه های اولیه تولید و بهای تمام شده یا هزینه های تبدیل.

بهای تمام شده اولیه تولید : اقلامی از بهای تمام شده اند که مستقیما در امر تولید دخالت دارند یعنی مواد مستقیم و دستمزد مستقیم

بهای تمام شده تبدیل : اقلامی از بهای تمام شده اند که برای تبدیل مواد اولیه به کالای ساخته شده به کار برده می شوند یعنی دستمزد مستقیم و هزینه های عمومی کارخانه (سربار تولید)

اگرچه دستمزد مستقیم در هر دو نوع بهای تمام شده مشترک است، اما این امر موجب محاسبه مضاعف آن نمی شود، چون از این مفاهیم صرفا به قصد تجزیه و تحلیل استفاده می شود و نه انباشت اقلام بهای تمام شده.

ادامه مطلب ...

علی سیفی بازدید : 47 دوشنبه 10 آذر 1399 نظرات (0)

“حسابداری بهای تمام شده” یا اصطلاحا “حسابداری صنعتی” ، حوزه ای از حسابداری است که با اندازه گیری، ثبت و گزارش اطلاعات مربوط به اقلام بهای تمام شده سروکار دارد. هریک از اقلام بهای تمام شده به منزله استفاده از یکی از منابع شرکت است. این اقلام به صورت خروج وجه نقد، تعهد برای پرداخت وجه نقد در آینده و یا نقصان ارزش یک دارایی در سیستم های حسابداری نشان داده می شود.

موارد کاربرد حسابداری بهای تمام شده

کاربرد اولیه اطلاعات مربوط به بهای تمام شده در تصمیم گیری وارزیابی عملکرد توسط مدیران است. این وظایف مدیریتی را گاه با عنوان برنامه ریزی وکنترل نیز می خوانند. هنگامی که اطلاعات مربوط به بهای تمام شده در داخل سازمان و توسط مدیران به منظور ارزیابی عملکرد فعالیت های سازمان یا نیروی انسانی آن ویا به عنوان مبنایی برای اتخاذ تصمیم به کار برده شود، در این حالت می گوییم اقلام بهای تمام شده برای مقاصد “حسابداری مدیریت ” مورد استفاده قرار گرفته است و اگر این اقلام توسط استفاده کنندگان خارجی نظیر سهامداران یا بستانکاران و به قصد ارزیابی عملکرد مدیران رده بالای شرکت و یا تصمیم گیری در مورد خود سازمان به کار رود، آنگاه می توان گفت که اطلاعات مربوط به اقلام بهای تمام شده برای مقاصد “حسابداری مالی” مورد استفاده واقع شده است.

علاوه براینها، سیستم حسابداری بهای تمام شده توسط پیمانکاران برای تعیین بهای تمام شده پیمانهای در دست اقدام ویا برای مقاصد مالیاتی و و دولتی مختلف نیز به کار گرفته می شود. در مجموع سیستم حسابداری بهای تمام شده اطلاعات ارزشمندی را برای استفاده های گوناگون از جمله قیمت گذاری محصولات فراهم می آورد.

ادامه مطلب ...

علی سیفی بازدید : 33 سه شنبه 04 آذر 1399 نظرات (0)

یکی از روش های تامین مالی ، استقراض از طریق انتشار اوراق قرضه می باشد. سرمایه گذاران واعتبار دهندگان با خرید اوراق قرضه ، سرمایه گذارانی هستند که مایل به قبول قضایا ومخاطرات ناشی از تملک بخشی از واحد تجاری ، به عنوان سهامدار نمی باشند.در عوض آنان بازده ای براساس نرخ بهره تعیین شده قبلی واطمینان از دریافت مبلغ سرمایه گذاری در تاریخ سررسید را ترجیح می دهند. اگر واحد تجاری ورشکست شود مطالبات طلبکاران قبل از توزیع دارایی ها بین صاحبان سهام واریز می شود لذا از نظر دارندگان اوراق قرضه خطر از دست دادن سرمایه گذاری اولیه کمتر از سهامداران است. واحدهای تجاری بخش عمده ای از دارایی های خود را از محل وجوه حاصل از انتشار اوراق قرضه تحصیل می نمایند.

ماهیت اوراق قرضه

قرارداد مربوط به صدور اوراق قرضه بیانگر تعهد تجاری صادرکننده دایر بر پرداخت اصل مبلغ اوراق قرضه (ارزش اسمی) در سررسید و سود تضمین شده (بهره) اوراق قرضه در طول مدت قرارداد به طور ادواری وبه شکل درصدی از ارزش اسمی اوراق قرضه است. نرخ اوراق قرضه عامل مهمی در جلب سرمایه گذاری است زیرا نرخ سود تضمین شده اوراق قرضه به نحوی تعیین می شود که واحد صادرکننده بتواند در اسرع وقت وجوه لازم برای تامین مالی خود را از طریق فروش این اوراق تحصیل نماید. بازدهی اوراق قرضه از دیدگاه واحد سرمایه گذار ممکن است با هزینه موثر بهره اوراق قرضه از دیدگاه صادر کننده اوراق قرضه متفاوت باشد به این دلیل که ممکن است در یک تاریخ معین اوراق قرضه با نرخ های متفاوت منتشر شده باشد.

نرخ سود تضمین شده اوراق قرضه به شکل سالانه بیان می شود اما این سود تضمین شده می تواند براساس فواصل زمانی شش ماهه پرداخت شود. اوراق قرضه ممکن است دارای ویژگی قابلیت تبدیل به سهام بوده یا بازپرداخت اصل و فرع آن توسط اشخاص ثالث تضمین شده باشد یا پرداخت سود تضمین شده آن منوط به تحصیل سود عملیاتی توسط واحد صادر کننده باشد، دارندگان اوراق قرضه مانند سایر اعتباردهنگان به واحد تجاری، تنها به دریافت سود تضمین شده و اصل مبلغ اوراق قرضه در سررسید ، محق می باشند و به هیچ وجه حق دخالت در امور واحد تجاری یا مشارکت در منابع آن را ندارند.

ادامه مطلب ...

علی سیفی بازدید : 52 چهارشنبه 21 آبان 1399 نظرات (0)

یکی از اهداف حسابداری ، تلخیص اطلاعات مربوط به منابع، دیون و تعهدات و حقوق صاحبان سهام در فواصل زمانی معین وارائه آن به صاحبان سهام وسایر سرمایه گذاران واشخاص ذینفع می باشد. گزارش وضعیت مالی یا ترازنامه یک واحد تجاری مستلزم تشریح حاکمیت آن واحد بر منابع اقتصادی وادعاهای موجود برآن منابع در یک مقطع زمانی خاص می باشد . گزارشی که همانند یک عکس ، ترسیم گر وضعیت مالی در لحظه خاصی از زمان بوده و به صورت وضعیت مالی یا ترازنامه مصطلح می باشد.

مفهوم وکاربرد ترازنامه

ترازنامه صورتحسابی است که وضعیت مالی واحد تجاری را در یک مقطع زمانی مشخص نشان می دهد.وضعیت مالی شامل اطلاعاتی در خصوص دارایی ها ، بدهی ها و حقوق صاحبان سرمایه است . از آنجایی که واژه ترازنامه صرفا مبین شکل ظاهری صورتحساب مزبور بوده ودلالت بر تهیه صورتحسابی می نماید که در آن جمع ستون های بدهکار وبستانکار با هم مساوی می باشد. عنوان “صورت وضعیت مالی” به عنوان یک واژه توصیفی جایگزین واژه “ترازنامه ” گردیده است. با این وجود واژه ترازنامه معمول ومتداول است .

اطلاعات ارائه شده در ترازنامه می تواند کمک قابل توجهی به استفاده کنندگان از جهت برآورد جریانهای نقدی آتی نماید. طبقه بندی اقلام در ترازنامه بر حسب دارایی های جاری و بلند مدت از نقطه نظر وضعیت آتی جریانهای نقدی درخور توجه می باشد.

در اینجا لازم به توضیح است که استفاده کنندگان صورتهای مالی به اشخاصی اطلاق می شود که جهت نیاز های اطلاعاتی متفاوت خود از گزارشهای مالی واز جمله ترازنامه استفاده می کنند.تامین نیازهای اطلاعاتی کلیه استفاده کنندگان از گزارش های مالی ممکن نیست ولیکن اعتقاد بر این است که در صورت تامین نیازهای اطلاعاتی سرمایه گذاران ، بخش اعظم نیازهای اطلاعاتی سایر استفاده کنندگان نیز تامین خواهد شد. سایر استفاده کنندگان از گزارشها و اطلاعات مالی شامل اعطا کنندگان تسهیلات مالی ، عرضه کنندگان کالا وخدمات ، مشتریان ،کارکنان واحد تجاری، دولت وموسسات دولتی، تحلیل گران مالی، بنگاه های اقتصادی و سایر استفاده کنندگان می باشد.

برای اطلاعات بیشتر ، لطفا به سایت شرکت آراد حساب مراجعه نمائید.

علی سیفی بازدید : 57 یکشنبه 18 آبان 1399 نظرات (0)

موجودی مواد وکالا بخش قابل توجهی از دارایی های جاری موسسات تجاری وتولیدی را تشکیل می دهد. لذا ارزشیابی وانعکاس موجودی ها می توانداثر با اهمیتی در وضعیت مالی و نیز عملکرد مالی واحد های تجاری داشته باشد.

بند3 استاندارد حسابداری شماره 8 (حسابداری موجودی مواد وکالا ) موجودیها را دارایی هایی تلقی می نمایند که:

  • برای فروش در روال عادی عملیات واحد تجاری نگهداری می شود.
  • به منظور ساخت محصول یا ارائه خدمات در فرایند تولید قرار دارد.
  •  به منظور ساخت محصول یا ارائه خدمات، خریداری شده ونگهداری می شود.
  •  ماهیت مصرفی دارد و به طور غیر مستقیم در جهت فعالیت واحد تجاری مصرف می شود.

بدین ترتیب با توجه به مفهوم فوق، آنچه که به طور مشخص، طبقه هر یک از اقلام داراییها را در گزارشهای مالی مشخص نموده وماهیت آن را بدرستی معلوم می نماید، هدف مدیریت واحد اقتصادی از نگهداری آن دارایی است.

موجودی ها می توانند شامل، موجودی مواد، موجودی کالای ساخته شده، کالای در جریان ساخت و نیز لوازم وقطعات یدکی، موجودی ضایعات وامثال آن باشد.

مفهوم بهای تمام شده چیست؟

بهای تمام شده موجودی ها باید دربرگیرنده مخارج خرید،مخارج تبدیل وسایر مخارجی باشد که واحد تجاری در جریان فعالیت معمول خود، برای رساندن موجودی ها به شرایط وموقعیت فعلی آن انجام شده است. مخارج خرید شامل قیمت خرید بعلاوه هزینه های حمل ، بیمه ، حقوق وعوارض گمرکی وسایر هزینه های مستقیم خرید پس از کسر تخفیفات تجاری می باشد.

اقلام بهای تمام شده به هنگام فروش محصول، به هزینه تبدیل و تحت عنوان بهای تمام شده کالای فروش رفته ثبت می گردد.

برخی از اقلام هزینه مرتبط با محصولات به آسانی قابل تخصیص نبوده واصولا به جهت سهولت کار، بجای آنکه هزینه محصول تلقی گردد، به عنوان هزینه دوره مالی تلقی می شود. هزینه انبارداری یا هزینه بیمه کالای موجود در انبار نمونه هایی از اقلام فوق می باشد.

برای اطلاعات بیشتر لطفا به سایت شرکت آراد حساب مراجعه نمائید.

علی سیفی بازدید : 61 جمعه 02 آبان 1399 نظرات (0)

مفهوم شرکت تضامنی

یکی از سه گروه عمده موسسات تجاری شرکت های تضامنی است که دو یا چند نفر ، با سرمایه و تخصص های مختلف ، برای فعالیت خاصی تاسیس می کنند.در ماده 16 قانون تجارت شرکت تضامنی به صورت زیر تعریف شده است :«شرکت تضامنی ، شرکتی است که در تحت اسم مخصوصی برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود ، اگر دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض کافی نباشد هریک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است .هر قراری که بین شرکت برخلاف این ترتیب داده شده باشد در مقابل اشخاص ثالث کان لم یکن خواهد بود . » روابط مالی و حقوقی بین شرکا به موجب شرکت نامه یا موافقت نامه های کتبی دیگری مشخص می شود .

ویژگی های شرکت های تضامنی 

سرمایه شرکت : هر یک از شرکای شرکت تضامنی باید به میزان سهم الشرکه خود سرمایه شرکت را تامین کند . سهم الشرکه ممکن است به صورت وجه نقد و یا اموال منقول یا غیر منقول باشد. به موجب ماده 118قانون تجارت شرکت تضامنی وقتی تشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه غیرنقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد .

مالکیت مشترک دارایی های شرکت :دارایی های شرکت تضامنی عبارت است از دارایی هایی که شرکا به شرکت وارد یا در دوران فعالیت شرکت خریداری می کنند.این دارایی ها، دارایی های مشترک شرکاست.سهم هریک از شرکا از دارایی ها هنگام انحلال شرکت تضامنی بر اساس مانده حساب سرمایه آن ها تعیین می شود.

مسئولیت نامحدود:هریک از شرکا در مقابل همه بدهی های شرکت تضامنی مسئول است .طلبکاران شرکت می توانند برای وصول طلب خود به تک تک یا تمام شرکا مراجعه کنند.مسئولیت هر یک از شرکا در برابر بدهی های شرکت محدود به سهم الشرکه آن ها نیست ، این بدین معنی است که اگر دارایی های شرکت برای تادیه بدهی ها کافی نباشد ، هریک از شرکا در مقابل تمام بدهی های شرکت مسئول است و دارایی های شخصی آنها وثیقه بدهی های شرکت است.

شرکت نامه :شرکت نامه سندی است که شرکای اولیه (موسسان)شرکت تضامنی تهیه و امضا می کنند .روابط حقوقی و مالی بین شرکا از مواردی است که در شرکتنامه تعیین می شود ، موارد مهم مطرح در شرکتنامه معمولا عبارت است از نام و نوع شرکت ، اسامی موسسان ، سهم الشرکه هر یک از شرکا ، ترتیب تقسیم سود ، ورود و خروج شرکا ، انحلال و ...

 

انحلال شرکت تضامنی 

انحلال شرکت تضامنی براساس مواد 93 و 136 قانون تجارت انجام می شود . به موجب مواد بالا ، شرکت تضامنی در موارد زیر منحل می شود :

  • مقصودی را که برای آن تشکیل شده بود انجام دهد یا انجام آن ناممکن باشد .
  • برای مدت معینی تشکیل شده و مدت منقضی شده باشد .
  • ورشکست شود .
  • یکی از شرکا به دلایلی انحلال شرکت را از دادگاه تقاضا کند و دادگاه دلایل را موجه بداند.
  • یکی از شرکا فوت کند. ضمنا به موجب ماده 139 و 140 قانون ، در این موارد بقای شرکت به رضایت سایر شرکا و قائم مقام شریک متوفی خواهد بود .
  • شرکت نامه فسخ شود.
  • سایر شرکا موافق باشند.
لطفا جهت اطلاعات بیشتر به سایت شرکت آراد حساب مراجعه نمایید.

 

 

 

 

 

 

علی سیفی بازدید : 27 پنجشنبه 01 آبان 1399 نظرات (0)

تشکیل شرکتهای سهامی

یک از اشکال شرکت ها که در قانون تجارت پیش بینی شده ، شرکت های سهامی است .شرکت سهامی یک شخصیت حسابداری و حقوقی و دارای موجودیتی مستقل و مجزا از صاحبان آن است . سهامداران شرکت سهامی ممکن است محدود به موسسین آن بوده و یا شامل اشخاص غیر نیز باشد، در هر دو صورت مسئولیت هر سهامدار محدود به میزان سرمایه ای است که در شرکت به کار گرفته است.

بر اساس قانون تجارت ، در موقع تاسیس ، سرمایه شرکتهای سهامی عام از پنج میلیون ریال و سرمایه شرکتهای سهامی خاص از یک میلیون ریال نباید کمتر باشد.برای تاسیس شرکت سهامی عام ، موسسین باید اقلا بیست درصد سرمایه شرکت را خود تعهد کرده و لااقل سی و پنج درصد مبلغ تعهد شده را در حسابی به نام شرکت در شرف تاسیس نزد یکی از بانکها سپرده و سپس اظهارنامه ای به ضمیمه طرح اساسنامه شرکت و طرح اعلامیه پذیره نویسی سهام که به امضای کلیه موسسین رسیده باشد در تهران به اداره ثبت شرکتها و در شهرستانها به دایره ثبت شرکتها و در نقاطی که دایره ثبت شرکتها وجود ندارد به اداره ثبت اسناد و املاک محل تسلیم و رسید دریافت کنند.

پس از انجام اعمال فوق الذکر ، اجازه انتشار اعلامیه پذیره نویسی سهام توسط اداره ثبت شرکتها ، صادر و موسسین می توانند اقدام به انتشار اعلامیه مزبور از طریق جراید نمایند.ظرف مدتی که در اعلامیه پذیره نویسی معین شده است علاقه مندان به بانک مراجعه و ورقه تعهد سهام را امضا و مبلغی را که نقدا باید پرداخت شود تادیه و رسید دریافت خواهند کرد. ورقه تعهد سهام در دو نسخه تنظیم و با قید تاریخ به امضای پذیره نویس یا قائم مقام قانونی او رسیده ، نسخه اول نزد بانک نگاهداری و نسخه دوم با قید رسید وجه و مهر و امضای بانک به پذیره نویس تحویل می شود .

پس از گذشتن مهلتی که برای پذیره نویسی معین شده است و یا در صورتی که مدت تمدید شده است ، بعد از انقضای مدت تمدید شده، موسسین حداکثر تا یکماه به تعهدات پذیره نویسان رسیدگی و پس از احراز اینکه تمام سرمایه شرکت صحیح تعهد گردیده و اقلا سی و پنج درصد آن پرداخت شده است ، تعداد سهام هر کدام از تعهد کنندگاه را تعیین و اعلام و مجمع عمومی موسس را دعوت خواهند نمود .

مجمع عمومی موسس با رعایت مقررات این قانون تشکیل می شود و پس از رسیدگی و احراز پذیره نویسی کلیه سهام شرکت و تادیه مبالغ لازم و شور درباره اساسنامه شرکت و تصویب آن ، اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت را انتخاب می کند .مدیران و بازرسان شرکت باید کتبا قبول سمت نمایند . قبول سمت به خودی خود دلیل بر این نیست که مدیر و بازرس با علم به تکالیف و مسئولیتهای سمت خود عهده دار آن گردیده اند . از این تاریخ شرکت تشکیل شده محسوب می شود .

در مورد شرکت سهامی خاص ، باید عنوان نمود که حداقل سرمایه آن یک میلیون ریال بوده و منحصرا از طرف موسسین تامین می شود . شرکت های سهامی خاص نمی توانند سهام خود را برای پذیره نویسی یا فروش در بورس اوراق بهادار یا توسط بانکها عرضه نمایند و یا با انتشار آگهی و اطلاعیه و یا هر نوع اقدام تبلیغاتی برای فروش سهام خود مبادرت کنند ، مگر اینکه از مقررات مربوط به شرکتهای سهامی عام تبعیت نمایند . بدین معنی که شرکت سهامی عام تشکیل دهند.

شرکت سهامی خاص به منظور تاسیس و به ثبت رسیدن ، محتاج تسلیم اظهارنامه است که باید نشان دهنده تعهد کلیه سهام و گواهی بانک حاکی از تادیه قسمت نقدی آن که نباید کمتر از سی و پنج درصد کل سهام باشد و هرگاه تمام یا قسمتی از سرمایه غیر نقدی باشد ، باید تمام آن تادیه گردیده و صورت تقویم آن به تفکیک و همچنین اگر سهام ممتازی وجود داشته باشد کلا در اظهارنامه که به امضاء کلیه سهامداران رسیده ، قید گردد. ضمائم اظهارنامه عبارت است از :

1-اساسنامه شرکت که به امضاء کلیه سهامداران رسیده باشد .

2-صورتجلسه مجمع عمومی موسس مشتمل بر رسیدگی به سهام و انتخاب مدیران و بازرس یا بازرسان و اعلام قبولی آنان و ذکر نام روزنامه کثیرالانتشاری که هرگونه آگهی راجع به شرکت تا تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در آن منتشر خواهد شد .

لطفا برای اطلاعات بیشتر به سایت شرکت آراد حساب (aradhesab.com) مراجعه نمایند .


 

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 36
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 15
  • آی پی دیروز : 2
  • بازدید امروز : 31
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 63
  • بازدید ماه : 172
  • بازدید سال : 1,305
  • بازدید کلی : 4,466